„Vēlos savu naudu atpakaļ!”

Freepik.com

„Manā dzīvoklī ir auksts, tikai +14 grādi. Vēlos izsaukt meistarus, lai viņi izmērītu temperatūru un noformētu aktu. Vai es, pamatojoties uz konstatēto aktā, varētu pieprasīt pārrēķinu par apkuri? Kāpēc man, sēžot aukstumā, jāmaksā par apkuri tikpat daudz, cik kaimiņiem, kuriem dzīvokļos ir silti? Lāsma.” 

Atbild uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks pārstāvis Krists Leiškalns:

– Katrs dzīvokļa īpašnieks vienlaikus ir visas mājas, tātad arī tās iekšējo komunikāciju līdzīpašnieks. Ja apkures sistēma mājā ir tik bēdīgā stāvoklī, ka atsevišķos dzīvokļos nav iespējams nodrošināt normatīvo +18 grādu temperatūru, tas nozīmē, ka dzīvokļu īpašniekiem jāpieņem kopīgs lēmums par komunikāciju remontu vai nomaiņu. Pirmais, kas jādara aukstā dzīvokļa saimniekam, ir jāuzdod kaimiņiem jautājums par apkures sistēmas remontu.

– Ko darīt, ja kaimiņiem nav vajadzīgs remonts, jo viņiem tāpat ir silti. Vai dzīvokļa īpašnieks var pieprasīt pārrēķinu par apkuri, kuru viņš nesaņem?

– Nē, normatīvie akti nedod apsaimniekotājam tiesības veikt šādu pārrēķinu. To mēs varam veikt tikai, pamatojoties uz konkrētas mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu.