Ugunsdzēsēji iedzīvotājus aicina uz konsultācijām!

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā ir gatavi izstāstīt par pareizu dūmu detektoru uzstādīšanu un parādīs tos darbībā!

2020. gada 1. janvārī saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto katrā dzīvoklī jābūt dūmu detektoram. 30 dienas pirms šī datuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sniegs bezmaksas konsultācijas visā Latvijas teritorijā.

Kāpēc man tas vajadzīgs? Kur iegādāties? Kā uzstādīt? Cik detektoru man ir nepieciešams? Vai detektors obligāti jāuzstāda pie griestiem? Cik ilgi tas ir derīgs bez bateriju nomaiņas? Tie ir tikai nedaudzi no jautājumiem, kas interesē iedzīvotājus, tāpēc, sākot no 2. decembra, katru dienu  no plkst. 14.30 līdz 18.30 visiem interesentiem tiks sniegta iespēja saņemt konsultāciju klātienē. 2. decembrī, tieši 30 dienas pirms stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība, kas noteic, ka visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina ikvienu iedzīvotāju, kuram ir jautājumi par ugunsdrošību un dūmu detektoriem, doties uz jebkuru no 92 VUGD daļām un posteņiem visā Latvijā, kā arī uz Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu un saņemt konsultāciju.

Iegādājoties dūmu detektoru, jāpārliecinās, vai aparātam ir CE marķējums un vai tas atbilst Eiropas standartam EN 14604, jo tikai atbilstība šim standartam ļauj ierīci lietot Eiropas Savienībā.

Rīdziniekiem bezmaksas konsultācijas tiks sniegtas Maskavas ielā 3, Jaunpils ielā 13, Matīsa ielā 11, Slokas ielā 66, Vijciema ielā 1, Tvaika ielā 7, Krustpils ielā 10 un Hanzas ielā 5. Konsultācija notiks arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā Ķengaraga ielā 3/1.

Speciālisti rekomendē izvēlēties tādus detektoru modeļus, kuru korpusā iebūvēta lampiņa, kura ieslēdzas vienlaicīgi ar skaņas signālu. Šī lampiņa var nodrošināt kaut vai nelielu gaismu situācijā, ja aizdegšanās gadījumā mājā  būs sabojāta elektroapgāde.