Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Māju pārstāvjus aicina uz vebināru!

Pixabay.com

Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) 21. janvārī plkst. 10.00 aicina uz vebināru „Daudzdzīvokļu ēku inženiertīkli un to atjaunošana”.

Vebinārā speciālisti un iedzīvotāji turpinās meklēt risinājumus un dalīties pieredzē par apkures izmaksām, vai tās nav pārāk augstas, kas tās ietekmē – rēķins par apkuri ir liels, bet dzīvoklī nav silti?

Vai ēka ir pietiekami energoefektīva, un kā katrs var veicināt izmaksu samazinājumu? Speciālisti iepazīstinās ar kompleksas ēkas atjaunošanas priekšrocībām, ēku apsaimniekošanas prasībām un remontdarbu plānošanu, skaidros, kāpēc jārenovē siltumapgādes sistēmas daudzdzīvokļu ēkās, kā arī vērtēs ventilācijas nozīmi renovētajās daudzdzīvokļu ēkās, saules enerģijas risinājumus un Rīgas domes atbalstu ēku atjaunošanā.

Kā zināms, lielākais vairums rīdzinieku dzīvo ēkās, kuras strauji noveco, samazinās to ilgtspēja, kā arī sadārdzinās izmaksas par apkuri, elektroenerģiju un ēkas uzturēšanu. Līdz ar to arī samazinās Rīgas iedzīvotāja tiesības uz kvalitatīvu un draudzīgu dzīves vidi sev apkārt. Līdz 2019. gadam Rīgā kopumā bija atjaunotas tikai 159 jeb 1,4% no kopējā daudzdzīvokļu ēku skaita pilsētā.

REA ir izveidojusi atbalsta punktu – vienas pieturas aģentūru, kurā daudzdzīvokļu ēku iedzīvotāji var iegūt visaptverošu informāciju par iespējām renovēt savu mājokli. Iedzīvotāji var saņemt atbalstu visa ēkas atjaunošanas procesa laikā – sākot no idejas, pirmajām ēkas kopsapulcēm un dzīvokļu īpašnieku biedrības dibināšanas līdz ēkas būvniecības darbu pabeigšanai, tostarp par projektu vadību un līdzfinansējuma piesaisti ēku atjaunošanas programmā un citiem jautājumiem.

Dalībai vebinārā var pieteikties jebkurš interesents, aizpildot pieteikuma formu tiešsaistē https://rea.riga.lv/lv/energoefektivitate/pasakumi/vebin%C4%81rs-daudzdzivoklu-eku-inzeniertikli-un-to-atjaunosana-21012022. Reģistrētie dalībnieki savā e-pasta adresē saņems piekļuves saiti veiksmīgai dalībai tiešsaistes pasākumā dienu pirms pasākuma. Dalība vebinārā – bez maksas. Reģistrētajiem dalībniekiem pēc pieprasījuma izsniedzam apmeklējuma apliecinājumu. Vairāk informācijas – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālr. 67012437, 29444448.

Numuru arhīvs: spied un lasi!