Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Īrnieki var mainīt dzīvokli

Ja pašvaldības dzīvojamo telpu īrnieki vēlas apmainīt īrēto dzīvokli, kopš 15. janvāra viņi var ievietot sludinājumu Mājokļu un vides departamenta mājas lapā, aizpildot anketu, ziņu aģentūrai BNS pavēstīja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Mazūre.

Mājas lapā jāaizpilda anketa, sniedzot ziņas par īrētajām telpām. Pēc datu pārbaudes sludinājums triju darba dienu laikā tiks ievietots Mājokļu un vides departamenta mājas lapā.

Rīgas pašvaldības īpašumā esošās dzīvojamās telpas paši īrnieki var apmainīt divos gadījumos. Pirmkārt, telpas savstarpēji var apmainīt īrnieki, kas saņēmuši pašvaldības neprivatizējamās dzīvojamās telpas kā pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā; otrkārt, telpas savstarpēji var apmainīt īrnieki, kam bija iespēja privatizēt pašvaldības dzīvojamās telpas, bet līdz šim nav to izdarījuši.

Katru pašvaldības dzīvojamo telpu maiņas gadījumu izskatīs Rīgas domes Dzīvojamo telpu apmaiņas komisija, kas izvērtēs konkrētās lietas apstākļus un dos piekrišanu tikai gadījumā, ja maiņa būs pamatota.

„Ir cilvēki, kas vēlas īrēt mazāku dzīvojamo telpu, lai būtu mazāki maksājumi, vienlaikus ir ģimenes, kurām savukārt būtu nepieciešams lielāks dzīvoklis. Piedāvājot iespēju ievietot sludinājumus par īrēto telpu maiņu, mēs palīdzēsim šiem cilvēkiem ātrāk atrast vēlamos variantus,” saka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Maksa par pakalpojumu ir līdzšinējā – 61,12 eiro. Pagājušajā gadā Rīgas domes Dzīvojamo telpu maiņas komisija izskatīja 28 lietas, dzīvokļu maiņa tika atļauta 16 gadījumos.

Numuru arhīvs: spied un lasi!